marți, 2 iunie 2009

Siguranţă şi criminalitate în Chalkidki

Grecia este o ţară cu un nivel de criminalitate scăzut.
Infracţiunile minore, de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini, pot apărea doar în zonele aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi).
De aceea, pe parcursul călătoriei spre şi dinspre Chalkidiki, este recomandabil ca documentele şi valorile personale, biletele de călătorie şi banii sau cărţile de credit să fie păstrate în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în maşini.
Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.
În cazul călătoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
Turiştii trebuie, în cazul unor controale de identitate, să fie în măsură să prezinte cartea de identitate/paşaportul român valabil.
În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei.
În cazul pierderii cărţii de identitate/paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a oficiului consular român cel mai apropiat.
În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor grecesti, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:
  • 110 serviciul de urgenţe poliţie
  • 112 poliţie, ambulanţa, pompierii

Se recomandă, de asemenea, sesizarea oficiului consular român cel mai apropiat, care poate acorda asistenţă în condiţiile prevăzute de lege (Secţia Consulară a Ambasadei României la Atena; Consulatul General al României la Salonic).

Niciun comentariu: