luni, 1 iunie 2009

Transportul aerian spre Chalkidiki

Singura dintre companiile aeriene de linie regulată din România, care operează zboruri directe din Bucureşti spre Salonic, este Tarom.
Durata zborului de la Bucureşti (Aeroportul Internaţional "Henri Coandă") la Salonic (Aeroportul Internaţional "Makedonia") este de 1 oră şi 40 minute, iar de la Salonic la Bucureşti de 1 oră şi 30 minute.
Preţul unui bilet de călătorie dus-întors la clasa "economic", la bordul unei aeronave aparţinînd companiei Tarom, se situează în prezent în jurul valorii de 400 €.
Totuşi, rezervarea cu anticipaţie de minim 3 luni şi jumătate, a unui bilet pentru luna iulie la aceeaşi companie aeriană, vă poate aduce în momentul de faţă o economie de cel puţin 250 €.
Zborurile spre Salonic, operate de alte companii de linie regulată decât Tarom (Olympic Airlines, Aegean Airlines, Malev, Alitalia etc) sunt efectuate cu transfer în Atena, Budapesta, Roma etc şi, din acest motiv, au o durată de 3 până la 6 ori mai mare comparativ cu a zborurilor efectuate de compania aeriană românească. Preţurile biletelor sunt însă apropiate ca valoare.
În ceea ce priveşte serviciile de transport oferite de companiile aeriene low-cost, Blue Air, lider pe piaţa românească de profil, a lansat înainte de începutul lunii aprilie o cursă spre Salonic, care operează în zilele de joi şi duminică, de pe Aeroportul Internaţional Băneasa.
Preţul unui bilet de călătorie dus-întors, rezervat acum pentru jumătatea lunii iunie, la clasa "expressblue", este de 201 €.
Legăturile aeriene în interiorul Greciei sunt asigurate de Olympic Airlines şi sunt relativ acceptabile.
Preţul călătoriei cu avionul pe teritoriul Greciei este de 2,5-5 ori mai mare decât preţul călătoriei cu feribotul.

Niciun comentariu: